fbpx
Test je vitaliteit!
Klik hier

Online motivatie training

Motivatie training

We weten allemaal dat bewegen en een gezond voedingspatroon een belangrijk onderdeel is voor onze gezondheid. Het draagt bij aan een sterker spierstelsel, het houdt onze gewrichten sterk, bewegelijk en soepel en het helpt bij het behoud van een gezond gewicht. Waarom doen we dan dit dan niet of houden we het niet vol?

Bewegen is helaas niet meer vanzelfsprekend. Vroeger in de oertijd werden we gestuurd vanuit ons oerbrein om te jagen, te vluchten en te verzamelen. We waren constant in beweging om te overleven. Ons lichaam is gebouwd om te bewegen en ons brein is ontwikkeld om te overleven en te behoeden voor gevaar. In de basis functioneert ons lichaam en brein vandaag de dag nog precies hetzelfde.

Die beweging is echter niet meer noodzakelijk want het eten komt vanzelf naar ons toe, er heerst geen gevaar om aangevallen te worden en het zoeken naar ander overlevingsmateriaal is in deze tijd niet meer nodig.

We bewegen niet of nauwelijks, eten te veel en ongezond, we verbranden niet genoeg, onze spieren verslappen en onze gewrichten verstijven en worden broos, we worden dikker, er ontstaan gewrichtsproblemen en ziekten die te maken hebben met een verkeerde levensstijl.
Ons lichaam is hier op den duur niet meer tegen opgewassen!

motivatietraining

Onze voeding bestaat uit kunstmatige toevoegingen w.o. conserveringsmiddelen, smaakmakers, verdikkingsmiddel, kleurstoffen en de grootste boosdoener, het zit vol suikers! Dit wordt aan 80% van onze voeding toegevoegd. Suiker geeft je een tijdelijke energie boost doordat onze bloedsuikerspiegel stijgt. Wanneer deze weer daalt voel je, je futloos waardoor je wederom naar eten (suiker) verlangt. We blijven dooreten om ons energiepijl hoog te houden. Wanneer je bloedsuikerspiegel stabiel is en blijft, zal je dit soort energieschommelingen niet ervaren. Natuurlijke, gezonde voeding geeft je genoeg energie om je fit te voelen.
Bewegen en gezonde voeding zijn dus van essentieel belang voor een gezond en vitaal leven. Waarom doen we dan niet wat we moeten doen om gezond te leven?
Dat heeft te maken met de manier van leven die je gewend bent, die ons is aangeleerd door de voedingsindustrie, ouders en maatschappij. We wisten/weten niet dat veel producten ongezond zijn. Deze voedingswijze is een gewoonte geworden.

Inmiddels weten we wel beter en starten we regelmatig met een lifestyle verandering. In januari en juni gaan we massaal aan de slag voor een gezondere levensstijl. 80% van de starters eindigt binnen 3 weken. Waarom? Ons lichaam en ons brein houden niet van verandering. Verandering geeft in ons brein een signaal dat dit gevaar kan opleveren. Het brein weet niet wat die verandering teweegbrengt en zal signalen geven, jou op je veilige, huidige plek te houden.

Suiker werkt verslavend vanwege de bloedsuikerspiegel stijging, de energie-boost! Je lichaam schreeuwt constant om een shot! Je brein brengt je op gedachten middels een stem in je hoofd zoals “het gaat je toch niet lukken”, of “zie je wel, stop er toch gewoon mee”, of “je mag jezelf nu wel even belonen met iets lekkers”. Die stem zegt precies wat je graag wil horen dat geeft je een veilig en comfortabel gevoel, binnen 3 weken kan je het niet meer handelen en geef je toe! Dit is het moment dat mensen zich laten leiden door hun brein en stoppen met hun goede voornemen. We handelen dus vanuit geconserveerde informatie en volgen als het ware gehypnotiseerd de stem die in ons hoofd binnenkomt.
Als je, je bewust bent van wat er zich in je brein afspeelt en je reactie hierop, kan je anders met je doelstelling omgaan. Het gaat niet alleen om het aanpassen van je levensstijl, maar ook hoe je omgaat met je gedachten. Leer je deze gedachten te begrijpen en om te zetten naar andere gedachten dan heb je een grote kans je doel te bereiken. Gedachten geven je een gevoel, en een gevoel zorgt voor de handeling die je daarop verricht. Verander je, je gedachten dan verander je, je gevoel en zal je anders handelen.

Heb jij hulp nodig om gemotiveerd te blijven tot je doel is bereikt? Start dan een 1 op 1 online minitraining van 5 sessies. Tijdens deze training leer je jezelf te observeren, op te merken welke gedachtes je hebt, waar negatieve gevoelens vandaan komen en hoe je oude gewoontes om kan zetten naar nieuwe.

Monique is brein gerelateerd lifestylecoach en helpt mensen door anders te denken naar een gezond en vitaal lichaam.

Gerelateerd