BrainTrain je slank en vitaal

Laatst las ik welke pogingen er allemaal gedaan worden door mensen om af te slanken. Ik schok me werkelijk kapot! Van afslankoorbellen tot afslankslippers, van maagbanden tot maagverkleining, van vetbevriezing tot liposuctie, van voedingsadvies bureaus tot afslankklinieken, van ketodieten tot afslankapps, van sportmethodes  tot afslankvakanties.

Kortom je kan het zo gek niet bedenken wat er allemaal bestaat om af te slanken. Gemiddeld genomen geeft de vrouw maar liefst € 3.400 per jaar uit aan afslankmiddelen. Omdat het ze nooit lukt hun doel te bereiken, blijven ze alle bovengenomende middelen gebruiken en geven ze in hun hele leven gemiddeld € 200.000 uit om slanker door het leven te gaan. Gedurende hun hele leven raken ze gemiddeld 9 keer hun eigen gewicht kwijt met alle afslankpogingen en komen ze dat vervolgens dus ook weer aan!

Waarom blijven mensen geloven in een wondermiddel? Waarom wordt er zoveel geld uitgeven aan iets wat tijdelijk werkt? Waarom stappen mensen iedere keer weer in die zelfde valkuil? Waarom geloof je, jaar in jaar uit, dat het nu wel gaat lukken? Waar zijn we nu eigenlijk mee bezig? Ik noem het, met het in de maling nemen van jezelf!

Lees mijn blog en ik neem je mee in het transformatieproces! Iedere week vanaf 25 maart 2019 schrijf ik een stukje over mijn persoonlijke transformatieproces.

50+ slank, gezond,vitaal en zelfverzekerd! Dat ben ik Monique Solleveld, eigenaresse van De SportLounge.

Wat doet ons reptielenbrein

Dat we moeten bewegen om soepel en sterk te blijven weten we allemaal. Dat we gezond en minder moeten eten om af te slanken weten we ook. Toch maakt iedereen zijn/haar eigen verhaal omtrend wat je denkt dat goed voor je is. Dit bestaat voor een groot deel uit het goed praten van wat je niet wilt doen. (sporten en afvallen) Of je zegt dat je het wilt maar je hebt geen zin om de benodigde acties hiervoor te verrichten. We doen graag een poging zodat je altijd kan zeggen dat je het hebt geprobeerd. Vervolgens verzinnen we allerlei excuses waarom het niet gelukt is. We zijn een meester in het bedenken van excuses als we ons er oncomfortabel bij voelen. We blijven liever zitten op ons meest comfortabele plekje.

We nemen onszelf constant in de maling of eigenlijk doet ons brein dat. In ons hart willen we wel maar ons brein zegt nee! Ons reptielenbrein (oudste deel van de hersenen) is er om ons te beschermen en heeft een beschermende taak. Wanneer jij iets veranderd in je instelling/patronen/je comfortzone reageert je brein hier onmiddelijk op, verandering betekent voor je brein gevaar. Iets anders doen dan je veilige instelling kan gevaar opleveren. 

In onze jeugd tot 8 jaar zijn we geprogrammeerd door onze opvoeding (het gedrag van onze ouders) Vanuit alles wat we in onze jeugd hebben geleerd handelt ons denken. Nooit gesport in je leven? Dan zegt je brein dat je het niet kan of dat het niet goed voor je is. (je ouders hebben hoogstwaarschijnlijk ook nooit gesport) Je brein zoekt een excuus om het vooral niet te doen, het is namelijk nooit ingesteld. En een verandering past niet in je veilige comfortzone. 

Anders eten? Hoezo? zegt je brein, je lust dat helemaal niet! Wanneer je opgevoed bent met hollandse kost, regelmatig snackbar, chineesje of andere minder goede gewoontes wordt dit door je brein als veilig en prettig ervaren. Dat prettige gevoel werkt tevens het gelukshormoon op waardoor je al blij wordt bij de gedachte aan een patatje!

Het is lastig om van deze patronen af te komen. Je zal nieuwe patronen moeten aanleren om van oude patronen af te komen. Daar heb je doorzettingvermogen, discipline en kracht voor nodig. Als je de geprogrammeerde instelling weet om te zetten naar een nieuwe instelling zal je leven er heel anders uit gaan zien. Niet alleen op het gebied van je gezondheid en vitaliteit, je uiterlijk en je zelfvertrouwen maar ook op het gebied van je werk, je opvoeding van je kinderen en je sociale leven. Wanneer je de werking van je hersenen beter begrijpt zal je op alle vlakken in je leven meer succes hebben.

Waarom zeggen we ja en doe we nee? In mijn training braintrain je slank en fit gaan we hier dieper op in. In 8 sessies vertel ik je over de werking van het brein en de invloed van hormonen op je gedrag. Ik vertel je over het nemen van beslissingen vanuit je onderbewustzijn (95% van de beslissingen in het dagelijkse leven neem je onbewust) Ik leer je te communiseren met je de stem in je hoofd die jou altijd naar je comfortzone roept. Ik leer je te doen wat nodig is om de persoon te worden die jij graag wilt zijn. Ook leer ik je groeikeuzes te maken i.p.v. comfortkeuzes. Wanneer je altijd naar je stem in je hoofd blijft luisteren zal je nooit uit je comfortzone treden, dat betekent stilstand. Blijf jij stilstaan en blijf je de persoon die je nu bent? of stap je in de werreld van groeikeuzes maken en transformeer je naar de persoon die je wellicht al jaren zou willen zijn! Het succes ligt voor het grijpen! Pak de grip op je leven! 

Mijn verhaal: 

Binnenkort lees je mijn zoektocht naar mijn ideale figuur. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

SportLounge Nederland (hoofdkantoor)
Huizerweg 54
1402 AD Bussum


Luister nu naar het succesverhaal van Jose!

Luister nu naar het succesverhaal van Jose!

Geplaatst op: 2019-02-25

Bij De SportLounge ben jij verzekerd van alle persoonlijke begeleiding en aandacht die jij nodig hebt om jouw doelstelling te halen. Luister nu naar het succesverhaal van Jose en zie wat de SportLounge haar h...

Lees meer Meer nieuws
BrainTrain je slank en vitaal

BrainTrain je slank en vitaal

Geplaatst op: 2019-01-31

Laatst las ik welke pogingen er allemaal gedaan worden door mensen om af te slanken. Ik schok me werkelijk kapot! Van afslankoorbellen tot afslankslippers, van maagbanden tot maagverkleining, van vetbevriezing&nbs...

Lees meer Meer nieuws
  • Ik heb de Sportlounge al bij diverse mensen aanbevolen zeker omdat ze mij vragen waarom ik er zo goed uit zie.

    Jose de Kwant
  • Dankjewel dames van de Sportlounge. Dankzij jullie en mijn eigen inzet ben ik zelfs onder mijn streefgewicht

    Sonja Dienaar
Jose de Kwant Sonja Dienaar